• 0256 22 33 18

 • 0775 30 53 44

Cursuri de calificare si specializare
cu recunoastere nationala si europeana
in meserii din constructii, instalatii, mecanica si ISCIR

Formare Profesionala - Articole
 • Publicat in: September 6, 2019 de catre: confortul_tm

De la Maistru Mecanic Auto la Inspector ITP

Vesti bune pentru absolventii cursurilor de calficare sau perfectionare in meseria de Maistru Mecanic Auto. Incepand cu luna August 2019, Standardul Ocupational al meseriei a fost actualizat, pentru a corespunde cerintelor RAR si Directivelor Europene, fiind acum posibila autorizarea RAR ca si Inspector ITP a absolventilor acestui curs.
Procedura de atestare si reatestare a Inspectorilor ITP se gaseste pe pagina de internent a Registrului Auto Roman la aceasta adresa: http://www.rarom.ro/?page_id=1340 iar absolventii cursurilor de calificare si specializare in meseria de Maistru Mecanic Auto se pot inscrie din nou in vederea atestarii.
Firma noastra organizeaza, inca incepand cu anul 2015, cursul de perfectionare ca si Maistru Mecanic Auto in Timisoara. Detaliile legate de inscriere si desfasurarea cursului puteti gasi la aceasta adresa de internet: Curs Maistru Mecanic Auto in Timisoara   cu precizarea ca, fiind un curs de perfectionare, care dureaza doar 15 saptamani, persoanele care umeaza cursul organizat de noi, trebuie sa detina deja o calificare in domeniul Mecanica Auto.

In OUG 129/2000, modificata in 2017 se defineste “perfectionarea” ca si:

“perfecţionarea, respectiv specializarea, reprezintă pregătirea profesională care conduce la dezvoltarea sau completarea cunoştinţelor, deprinderilor sau competenţelor profesionale ale unei persoane care deţine deja o calificare, respectiv dezvoltarea competenţelor în cadrul aceleiaşi calificări, dobândirea de competenţe noi în aceeaşi arie ocupaţională sau într-o arie ocupaţională nouă, dobândirea de competenţe fundamentale/cheie sau competenţe tehnice noi”

In preznt acceptam la acest curs de perfectionare doar absolventi de liceu cu sau fara diploma de bacalauret, care fie au absolvit un liceu in domeniul mecanic (auto), sau care au absolvit orice fel de liceu, dar apoi au facut un curs de calificare (nivel 2) in domeniul mecanica (auto). Asadar acceptam la curs mecanici auto, mecanici utilale si masini industriale, electromecanici, mecanici agricoli sau variante ale calificarilor direct derivate din domeniul mecanica auto/utilaje. Cei care nu se incadreaza in acest domeniu de calificare ii indrumam sa urmeze cursul de calificare mecanic auto in prima faza, unde ca si conditie de acces/inscriere este suficient invatamantul minim obligatoriu  iar apoi perfectionearea de maistru.

Cursul se desfasoara de 2 ori pe an.

2 Comentarii

 • Achitei catalin mihai
  February 19, 2024

  Sunt maistru electromecanic și as vrea un curs pentru statie itp dacă se poate

 • confortul_tm
  February 19, 2024

  Curs de “Tehnician Prestații Vehicule”. Asa se numește acum, agreeat de RAR. In funcție de zona de țară in care aveți domiciliul sigur veți gasi o firmă care organizează asa ceva. Daca aveți nevoie de mai multe detalii va rugam sa ne contactați telefonic.

 • Comentariile la acest articol nu sunt posibile pana nu acceptati cookie-urile din partea www.confortul.ro.