• 0256 22 33 18

 • 0775 30 53 44

Cursuri de calificare si specializare
cu recunoastere nationala si europeana
in meserii din constructii, instalatii, mecanica si ISCIR

Curs Tehnician prestatii vehicule / Tehnician Service Auto

Perioada estimativa de desfasurare: 15.10 - 04.03.2025 | Locatie: Timisoara

Curs Tehnician Service Auto (Tehnician Prestatii Vehicule)

 • Tip Diploma: specializare
 • Durata: 15 saptamani
 • Autorizare: CNFPA
 • COR/NC: 3115.2.7
 • Conditii inscriere: calificare in domeniu
 • Pret Curs: 2600 lei
 • Taxe ISCIR: -
 • Locatie: Timisoara

Inscriere si desfasurare:

Perioada estimativa de desfasurare a urmatoarei grupe pentru acest curs: 15.10 - 04.03.2025. Inscrierile pentru acest curs se pot face in limita locurilor disponibile pana in data de 10.10. In situatia completarii grupei inainte de perioada estimativa stabilita, cursul va incepe mai devreme, iar cursantii inscrisi vor fi anuntati telefonic.

Ocupatia de Maistru Mecanic Auto, a fost incadrata de catre Ministerul Educatiei la nivelul 5 de calificare, motiv pentru care formatorii (persoane juridice) care activeaza in domeniul formarii profesionale nu mai pot organiza acest curs incepand cu data intrarii in vigoare a clarificarilor aduse de catre ordinele si circularele Ministerului Educatiei. Ocupatia de Tehnician Service(Prestatii) Auto cuprinde aceleasi compentente profesionale ca si cea de Maistru, avand la baza acelasi standard ocupational, insa este incadrata la nivelul 4 de calificare, motiv pentru care, se pot organiza programe de formare profesioanala (calificare / specializare in aceasta meserie). Diplomele eliberate in aceasta meserie sunt agreeate si recunoscute de catre RAR, pentru inscierea in vederea obinerii atestatelor specifice RAR (ITP sau Conducator Service Auto)
Tehnicianul Prestatii Vehicule (service auto) isi desfasoara activitatea in ateliere de reparatii auto, la firme producatoare sau importatoare de automobile, sau in statii care efectueaza inspectii tehnice periodice. Conform OMTCT nr. 2131 din 08.12.2005 pentru aprobarea Reglementărilor privind autorizarea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de reparaţii, de întreţinere, de reglare, de modificări constructive, de reconstrucţie a vehiculelor rutiere, precum şi de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz - RNTR 9, cu modificarile si completarile ulterioare absolventii cursului de Tehnician Service Auto auto pot obtine atestatul de Conducator Ateliere Auto (Sef Service) sau Inspector ITP in urma autorizarii de catre RAR, in cazul indeplinirii conditiilor de vechime solicitate (3 ani) Tehnicianul Service Auto auto organizeaza, coordoneaza, monitorizeaza si evalueaza activitati de verificare, intretinere, exploatare si reparare a autovehiculelor, astfel incat acestea sa-si mentina parametrii constructivi si functionali si sa se incadreze in normele tehnice.
Aabsolventii acestui curs se pot autoriza RAR ca si Conducator Ateliere Auto (Sef Service) sau Inspector ITP, in cazul in care indeplinesc conditiile de vechime solicitate (3 ani) si sunt posesori a unui permis de conducere. Cum ma inscriu la curs? Simplu, tot ce iti trebuie pentru inscriere este o copie dupa buletin!
Poti veni personal la sediul nostru pentru inscriere sau te poti inscrie folosind adresa de email de >>aici
Persoanele fizice vor trebui sa plateasca o rata din taxa de curs la inscriere, iar persoanele juridice vor trebui sa ne trimita datele de facturare pentru intocmirea actelor de curs.
Pana la data examinarii dosarul de inscriere la curs, complet, al fiecarui cursant trebuie sa contina:

 • Copie CI
 • Copie certificat de nastere (doar in cazul in care pe cartea de identitate nu sunt trecute prenumele parintilor)
 • Copie diploma de studii Studii Medii. Conform prevederilor CNFPA/ANC pentru a fi admisi la cursuri de perfectionare solicitantii trebuie sa faca dovada ca au absolvit minim invatamantul liceal cu sau fara bacalaureat si calificare in domeniu sau domeniu direct inrudit domeniului mecanic, electric, automatizari, electronic, etc.
 • O Fisa de Aptitudini eliberata de un cabinet de MEDICINA MUNCII cu specificatia: Apt munca Tehnician Service Auto sau Apt pentru prestarea activitatii de Tehnician Service Auto.

Ce castig daca urmez cursul de Tehnician prestatii vehicule / Tehnician Service Auto la firma Confortul?

Preturi reduse si puncte de fidelizare! Pentru clientii care vor urma cursul in Timisoara, prin campania Dare to Change-Preturi reduse Permanent, poti beneficia tu sau compania ta de reduceri de pret de pana la 25%.
Vezi cum poti beneficia de o reducere de pret pentru acest curs >>aici Suport de curs gratuit Primesti un suport de curs listat si unul in format electronic prin e-mail. Suporturile de curs sunt mereu actualizate pentru a cuprinde toate modificarile legislative in domeniu. Pretul suportului de curs este inclus in taxa de curs. Pregatire teoretica Iti punem la dispozitie lectori calificati si autorizati care sa te invete tot ce trebuie sa stii despre legislatie, obligatii, drepturi, indatoriri, meseria in care te califici si multe alte informatii care iti sunt necesare. Tot ce trebuie sa faci tu, este sa te prezinti la orele de teorie. Pregatire practica Iti punem la dispozitie instalatiile necesare prin partenerii nostri de practica, pentru fiecare meserie in parte, lectori calificati si autorizati, pentru ca tu sa inveti ce inseamna sa profesezi in meseria aleasa, astfel dupa terminarea cursului vei putea sa practici aceasta meserie cu adevarat. Organizarea examenelor si pregatire pentru examinare Tot in pretul cursului sunt incluse toate taxele care tin de examinarea si autorizarea ISCIR si/sau ANC/CNFPA. Iti punem la dispozitie chestionare si teste care au s-au dat la examenele precedente si te pregatim pentru examenul pe care urmeaza sa il sustii tu. Fara alte taxe "surpriza"! Pretul cursului include toate taxele! Nu o sa iti cerem alti bani pentru poze, chestionare, suporturi de curs, protocol, cadouri sau bere rece. Plata in rate Te lasam sa iti platesti cursul cum vrei si cum poti tu. Nu iti luam bani in plus pentru asta. Poti achita taxa integral sau in 10 rate, tot atat te costa. Program de teorie si practica flexibil Orarul cursului se stabileste de comun acord cu toti participantii la curs in functie de posibilitatile acestora. O autorizare recunoscuta in Uniunea Europeana Diploma de specializare pe care o vei primi in urma absolvirii examenului de autorizare este valabila in toata Uniunea Europeana in baza coduli COR trecut pe ea. O traduci legalizat si poti merge linistit la munca oriunde doresti in UE. Integrat complet in cadrul companiei tale Pentru companii care doresc sa inscrie mai mult de 20 de persoane la acelasi curs, venim noi la tine si organizam: pregatirea teoretica, pregatirea practica si examinarea.

Programa de pregatire:

Competente profesionale generale:
Cursurile de specializare in meseria Tehnician prestatii vehicule / Tehnician Service Auto se desfasoara dupa urmatoarea programa, competente si elemente de competenta:

 • Analizarea factorilor de risc si aplicarea normelor de protectia muncii si protectia mediului
 • Comunicarea si gestionarea relatiilor cu echipa, cu clientii si cu tertii
 • Evaluarea costurilor si a resurselor umane si materiale necesare in interventie
 • Cunoasterea si aplicarea notiunilor de baza din domeniile mecanica dinamica si dinamica autovehiculelor, referitoare la vehiculele rutiere
 • Cunoasterea si aplicarea notiunilor de baza din domeniile electronica si electricitate, referitoare la vehiculele rutiere
 • Aplicarea cunostintelor despre materiale si prelucrarea materialelor utilizate pentru constructia vehiculelor rutiere
 • Cunoasterea si aplicarea cunostintelor privind constructia vehiculelor rutiere
 • Cunoasterea si diagnosticarea diferitelor tipuri de motoare cu ardere interna
 • Monitorizarea starii tehnice si a modului de intretinere a utilajelor si echipamentelor de lucru
 • Diagnosticarea vehiculelor rutiere
 • Organizarea/coordonarea/monitorizarea/verificarea interventiilor asupra vehiculelor rutiere in unitatile de prestari servicii auto
 • Verificarea componentelor electronice ale vehiculelor rutiere si inlocuirea celor defecte
 • Aplicatii IT la vehiculele rutiere
 • Asigurarea calitatii lucrarilor efectuate
 • lnspectarea tehnica periodica a vehiculelor rutiere
 • La incheierea cursului, cursantii vor sustine un examen de absolvire in urma caruia vor primi certificatul de absolvire in meseria de "Tehnician Prestatii Vehicule"

Alte cursuri din aceeasi categorie:

se desfasora lunar in Timisoara

Reinstruire Stivuitorist

Stagiu de reinstruire ISCIR pentru talon de vize.

se desfasora in Timisoara

Macaragiu
Grupa E

Curs calificare autorizat ISCIR.

se desfasora in Timisoara

Macaragiu
Grupa A

Curs calificare autorizat ISCIR.

Citeste despre:

muie
11
Jan
 • vizualizari: 23
 • comentarii: 0

Bine v-am gasit in 2023!

Va multumim tuturor celor care ne-ati fost alaturi pana acum. Anul acesta ne-am propus sa desfasuram cateva curusuri noi de calificare / specializare. Noile cursuri [.....]

Citeste mai departe
muie
27
Jan
 • vizualizari: 128
 • comentarii: 0

Castiga un curs de Stivuitorist GRATUIT

Intra pe pagina de desfasurare a campaniei, urmeaza pasii de inscriere si poti castiga un curs de Stivuitorist GRATUIT pentru tine sau pentru cineva drag tie. [.....]

Citeste mai departe
muie
09
Jun
 • vizualizari: 85
 • comentarii: 0

N-am plecat … deci ne-am intors!

Incepand de astazi 9 iunie (09.06.2020) ne reluam (dupa o pauza de 90 de zile), complet activitatea de formare profesionala (cursuri, eliberari diplome, inscrieri, [.....]

Citeste mai departe

Tag-uri

Curs Tehnician prestatii vehicule / Tehnician Service Auto
curs Tehnician prestatii vehicule / Tehnician Service Auto
autorizare RAR Sef Service
autorizare RAR Conducator Atelier Auto
pret curs Tehnician prestatii vehicule / Tehnician Service Auto